nieuws

Engelhard wijst BASF-bod af

Publicatie

24 jan 2006

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

ANTWERPEN – Het Amerikaanse technologiebedrijf Engelhard wijst het bod van BASF af als 'ontoereikend' en roept de aandeelhouders op hun aandelen niet in te brengen. De raad van bestuur heeft het managementteam en de onafhankelijke adviseurs gevraagd om alternatieven te zoeken om de waarde voor de aandeelhouders te maximaliseren. Dat meldt Engelhard in een persbericht.
BASF lanceerde vorig jaar een vijandig overnamebod van 4,9 miljard dollar op Engelhard. Dat is gespecialiseerd in de productie van katalysatoren, een terrein waar ook het Belgische Umicore op actief is. BASF biedt de aandeelhouders van Engelhard 37 dollar per aandeel, goed voor een premie van dertig procent op de gemiddelde koers van Engelhard tijdens de negentig dagen voorafgaand aan het bod op de beurs van New York.
Volgens de raad van bestuur is het bod van BASF 'opportunistisch en het waardeert onvoldoende de recente investeringen die de voorbije jaren gedaan werden'. 'Wij verwachten dat de resultaten over 2005 zullen aantonen dat we meer dan honderd miljoen dollar bedrijfswinst gerealiseerd hebben die niet afkomstig is van activiteiten die niet in de portfolio van Engelhard zaten in 2000, en we verwachten dat deze winst zal verdubbelen in 2007', aldus voorzitter en CEO Barry W. Perry in het persbericht.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

nieuws

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.