nieuws

Euro Tank Terminal operationeel

Publicatie

17 mrt 2006

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

ROTTERDAM – Euro Tank Terminal (ETT) is deze week gestart met de opslag van minerale olieproducten. De eerste te lossen tanker, de ‘Seasong’, ligt afgemeerd aan steiger 1 in de 7e Petroleumhaven. Deze is door het Havenbedrijf Rotterdam (HbR) voorzien van nieuwe afmeervoorzieningen. Hierdoor nam de aanmeerlengte toe van 210 tot 260 meter. Het HbR bouwt tevens een geheel nieuwe steiger (jetty), ‘om de hoek’ in het Calandkanaal.
De terminal ligt op een 6.3 hectare groot terrein in het centrale Europoortgebied, aan diep (meer dan twintig meter) water. De terminal, met een capaciteit van 280 duizend kubieke meter, kan jaarlijks drie tot vijf miljoen ton olie behandelen. Het grootste deel hiervan is stookolie die met kleinere tankers vanuit het Baltisch gebied naar Rotterdam komt. Hier wordt het, eventueel na tussenopslag, overgeslagen in “Very Large Crude Carriers” voor intercontinentale bestemmingen. De terminal en de steigers vergen een investering van circa vijftig miljoen euro, door respectievelijk ETT en HbR..
ETT is gebouwd door GTI in opdracht van Martank, onderdeel van de Rotterdamse Vitol Groep. Op de wereldmarkt voor stookolie wordt Vitol beschouwd als de belangrijkste onafhankelijke handelaar. Het verscheept gemiddeld ruim een miljoen ton olieproducten per maand.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

nieuws

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.