nieuws

Explosie in Britse chemische fabriek

Publicatie

6 jan 2006

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

LONDEN – In een chemische fabriek in de Britse stad Billingham, in het westen van Engeland, heeft zich woensdagavond een serie explosies voorgedaan. Een woordvoerder van de politie zei tegen de BBC dat het ging om een "ernstig incident". De situatie zou echter snel onder controle zijn gebracht. Een buurtbewoner verklaarde dat hij twee explosies heeft gehoord en dat vooral de tweede ontploffing "oorverdovend" was.
Twee werknemers van de fabriek zijn volgens een woordvoerder van de politie na de explosies behandeld wegens shock en lichte verwondingen. Bewoners hebben het advies gekregen binnen te blijven en ramen en deuren gesloten te houden. Uit de fabriek ontsnapte een kleine wolk ammoniak, maar door de brand die vervolgens ontstond konden zich geen giftige gassen verspreiden, aldus een woordvoerder van de brandweer. De politie bevestigde dat er geen gevaar was voor de volksgezondheid.
De brandweer, uitgerukt met elf wagens, wist de uitslaande brand snel te blussen. Ook waren er snel milieudeskundigen en een reddingsteam ter plaatse. De oorzaak van de brand is tot nu toe onbekend. In een verklaring heeft de fabriek excuses aangeboden aan de omwonenden voor de voorzorgsmaatregelen die na de explosies moesten worden genomen. De autoriteiten stellen een onderzoek in.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

nieuws

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.