nieuws

Fugro verwacht verdubbeling winst

Publicatie

25 nov 2005

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

LEIDSCHENDAM – Ten opzichte van vorig jaar toont de omzet van Fugro in het tweede halfjaar een sterkere groei dan over het eerste halfjaar. Op jaarbasis wordt nu een omzetstijging van meer dan tien procent verwacht. Deze omzettoename bestaat voornamelijk uit autonome groei.
Gezien de over het hele jaar gemeten geringe gemiddelde koersbeweging van de dollar ten opzichte van de euro zullen de valuta-effecten beperkt zijn. Afgezien van onvoorziene omstandigheden zal bij een aanhoudende positieve marktontwikkeling en een stabiele dollarkoers het nettoresultaat over het gehele jaar naar verwachting uitkomen op ongeveer een verdubbeling van de winst over 2004. De netto winstmarge komt hiermee boven de acht procent te liggen.
De drie divisies tonen allen een omzet- en winsttoename, waarbij met name de winstbijdrage van de offshore activiteiten in de Survey divisie een aanzienlijke verbetering ten opzichte van vorig jaar laten zien. De vraag naar aan mijnbouw gerelateerd onderzoek is onveranderd hoog. Bij de aan infrastructuur gerelateerde activiteiten op het land zetten de trends van het eerste halfjaar zich voort, waarbij vooral de activiteiten in het Midden-Oosten er in positieve zin uitspringen en de geleidelijke verbeteringen in Noordwest Europa zich voortzetten. De vraag naar Fugro’s activiteiten voor de olie- en gasindustrie is wereldwijd aanhoudend sterk, vooral voor offshore werk. De werkzaamheden in de Golf van Mexico zijn toegenomen in verband met het herstellen van de door de recente orkanen aangerichte schade aan installaties op zee. Ook is er wereldwijd een grote vraag naar seismische onderzoeksgegevens.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

nieuws

Roel Jolling is Plant Manager of the Year 2022

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.