nieuws

G7: Meer investeringen in olieindustrie

Publicatie

26 sep 2005

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

WASHINGTON – De groep van zeven rijke industrielanden (G7) zegt dat de stijgende en schommelende olieprijzen een bedreiging vormen. De G7 noemt in een verklaring een reeks stappen die de prijzen op een stabiel niveau moeten brengen.
De verklaring werd vrijdag uitgegeven, aan de vooravond van de jaarvergadering van het Internationaal Monetair Fonds en de Wereldbank in Washington, dit weekeinde. In de verklaring zeggen de ministers van Financiën van de G7-landen blij te zijn met het besluit van het Internationaal Energie Bureau om oliereserves beschikbaar te stellen om zo de olieprijs te drukken. De prijs is dit jaar al meer dan vijftig procent gestegen. Het IEA nam dat besluit in de nasleep van orkaan Katrina, die over het zuiden van de Verenigde Staten raasde en olieplatforms en raffinaderijen onklaar maakte.
De G7 roepen in de verklaring andermaal op tot meer transparantie, om zo het functioneren van de oliemarkt beter zichtbaar te maken. Verder moeten de olieproducerende landen hun investeringsklimaat verbeteren, aldus de G7, die bestaat uit de Verenigde Staten, Italië, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Canada en Japan.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

nieuws

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.