nieuws

Gazprom wil Britse gasmarkt veroveren

Publicatie

18 jan 2006

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

LONDEN – Het Russische staatsgasbedrijf Gazprom is van plan de Britse markt te veroveren. De gasgigant wil binnen tien jaar twintig procent van het land voorzien van gas, meldde de Britse krant The Guardian woensdag.
In een interview liet exportdirecteur Alexander Medvedev weten dat het zijn deel op de Britse markt zou kunnen vergroten door een bestaande leverancier zoals Scottish Power over te nemen. Dat voorziet momenteel ruim vijf miljoen klanten van gas. De Rus benadrukte dat Groot-Brittannië, dat door de dalende olie- en gasreserves in de Noordzee steeds meer terugvalt op buitenlandse leveranciers, niets hoeft te vrezen van Gazprom of Rusland.
Het machtige staatsbedrijf was een belangrijke speler tijdens het hoogoplopende prijsconflict met Oekraïne over nieuwe tarieven voor de levering van gas. Tijdens de ruzie sloot het bedrijf zelfs tijdelijk de gastoevoer naar Kiev af.
Europa is voor aardgas voor eenvijfde tot een kwart afhankelijk van Rusland. Groot-Brittannië neemt echter nauwelijks Gazprom-gas af.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

nieuws

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.