nieuws

Grote opdracht voor Fugro in Brazilië

Publicatie

20 jan 2006

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

LEIDSCHENDAM – De in 2005 opgerichte joint venture Fugro OceansatPEG SA, waarin Fugro een belang heeft van 62 procent, heeft een opdracht met een contractwaarde van 25,4 miljoen dollar gekregen van de Braziliaanse oliemaatschappij Petrobas. Fugro zal een gehuurd schip uitrusten met twee Remotely Operated Vehicle (ROV) systemen (onbemande onderwatervoertuigen), waarvan één nieuw aan te schaffen. De opdracht omvat inspectiewerk en begeleiding van constructiewerkzaamheden in de Braziliaanse wateren gedurende twee jaar, met een optie voor verlenging van het contract met nog eens twee jaar. De werkzaamheden zullen in juni 2006 aanvangen.
Bovendien zal Fugro in de komende twee jaar acht nieuwe ROV-systemen ontwikkelen. Het gaat om zogenoemde ‘work class’ ROV’s die zijn uitgerust met op afstand bedienbare onderwatercamera’s en robotarmen. Deze apparatuur wordt ingezet bij inspectie- en onderhoudswerkzaamheden, booractiviteiten, alsmede bij het begeleiden van constructiewerkzaamheden, zoals de aanleg van pijpleidingen. Een aantal van deze nieuwe ROV’s kan dit soort werkzaamheden tot op een waterdiepte van drieduizend meter uitvoeren.
Fugro maakt tevens bekend dat de Amerikaanse werkmaatschappij Fugro West (gevestigd in Ventura, Californië) het geotechnische ingenieursbureau España Geotechnical Consulting (EGC) heeft overgenomen. Het bedrijf heeft twintig medewerkers en is gevestigd te Roseville in Sacramento Valley, Californië. EGC bestaat zestien jaar en is gespecialiseerd in geotechniek, geologie, aardbevingsanalyses en in het testen van bouwmaterialen. De jaaromzet van ECG bedraagt drie miljoen dollar.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

nieuws

Neste investeert 1,9 miljard in nieuwe Rotterdamse fabriek

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.