Het is bijna zover!

Eemsdeltavisie 2019 i.s.m. Behind the scenes (VNCI)


NATURAL STEPS


DEELNAMEPRIJZEN excl. btw
Dag: congres, lunch en borrel € 295


Wanneer

woensdag 16 oktober 2019


Locatie

Evenementenhal Delfzijl, Handelskade West 26, 9934 Delfzijl


Inschrijven

NATURAL STEPS
Met de industrie-agenda voor de Eemsdelta en de uitkomsten van de Industrietafel Noord-Nederland zijn stevige doelstellingen geformuleerd. Er is gekozen voor een purpose driven aanpak waarbij niet op voorhand voor een enkele oplossingsrichting wordt gekozen. Maar wat betekenen deze ambities voor de korte en middellange termijn? Welke stappen kunnen ons dichter bij ons uiteindelijke doel brengen. En hoe kunnen we leren van stappen die we in het verleden hebben gezet?

Tijdens Eemsdeltavisie onderzoeken we met enig historisch besef welke stappen er nu al in de Eemsdelta zijn te zetten. Ook schrijven we een wedstrijd uit voor white papers waarin de doelstellingen voor de langere termijn via backcasting worden vertaald naar natural steps voor de kortere termijn. Dat zijn stappen die nu logisch en natuurlijk voelen, ook mogelijk zijn en ons nu al dichter bij de uiteindelijke bedoeling brengen. Met name teams van studenten en young professionals worden uitgenodigd om deel te nemen. Zij hebben immers de toekomst.

Dit jaar wordt Eemsdeltavisie geïntegreerd georganiseerd met Behind the scenes van de VNCI.

 Powered by
chemport-logo

Wedstrijd
Northern Back from the Future’

Lees hier meer over de wedstrijd

Initiatiefnemers:

petrochem_platform_logo

 

 

 

Eventpartners:

eg_logo_new

Programma

09:00 uur

Optioneel: Bustour met gids

 • 8.30 – 9.00 uur: Inloop en registratie deelnemers bustour
 • Tijdens de bustour kunnen deelnemers een kijkje nemen achter de schermen op het Chemiepark Delfzijl en een rondje Oosterhornkanaal.
10:15 uur

Inloop en registratie congres

11:00 uur

Aanvang ochtendprogramma

 • Opening door Cas Konig (CEO Groningen Seaports en Plant Manager of the Year 2013)
 • 100 jaar chemie door Manon Bloemer (VNCI)
 • Keynote Johan Visser (Nouryon) over de stappen in het verleden
  Zonder verleden geen toekomst. Hoe is het industriecluster in de Eemsdelta ontstaan? En hoe kunnen keuzes en ontwikkelingen uit het verleden de weg bereiden voor belangrijke stappen in de nabije en verdere toekomst? Site director Johan Visser van Nouryon legt enkele verbanden tussen wat er was en wat er komt.
 • Pitches en onderling debat drie finalistenteams wedstrijd Northern Back from the Future
 • Lezing minister Wiebes: De minister van Economische Zaken en Klimaat geeft zijn visie op de industrie in Noord-Nederland en gaat in gesprek met de zaal.
13:00 uur

Netwerklunch

14:00 uur

Aanvang middagprogramma

 • Virtuele rondleiding door fabrieksonderdelen en installaties die je normaal niet ziet of nog niet kunt zien
 • Keynote over Natural Steps door Berend Aanraad (The Natural Step)
  ‘Het is belangrijk dat we niet al te panisch naar duurzaamheid kijken en dit vraagstuk vooral positief blijven benaderen’, is een quote van Berend Aanraad, directeur van de Nederlandse tak van The Natural Step. Een wereldwijde beweging die zonder winstoogmerk en op een positieve manier verduurzaming wil helpen versnellen. Belangrijk onderdeel daarvan zijn concrete, natuurlijke stappen.
 • Debat met stellingbrengers – Welke stappen kunnen we nu zetten? Wat is er nodig? En wat gaat werken? Korte presentaties met concrete ideeën, innovaties, verbeteringen, projecten, uitmondend in stellingen.
15:30 uur

Korte pauze

16:00 uur

Vervolg programma

 • Keynote over actuele stap met mogelijk grote gevolgen door Marinus Tabak (Plant Manager of the Year 2019)
  Als iemand in het oog van de storm staat, dan is het wel Marinus Tabak, de kersverse Plant Manager of the Year. Voor hem staat de grote uitdaging om de moderne kolencentrale van RWE in de Eemshaven om te bouwen naar biomassa als brandstof. En dat is niet eens het einddoel. Vol enthousiasme omarmt hij meer innovaties en ideeën om de footprint van de centrale nog verder terug te brengen.
 • Bekendmaking winnaar wedstrijd
17:00 uur

Netwerkborrel

18:00 uur

Einde congres

Inschrijven
Neem contact op

Partners

Speel film
Speel film
Speel film
Speel film
Speel film
Speel film
Meer weten over partner worden?