nieuws

Jaap Hoogcarspel wordt clustercommissaris Rotterdam-Moerdijk

Publicatie

4 jul 2016

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

De aanstelling van een clustercommissaris is een van de aanbevelingen van het Actieplan Versterking Industriecluster Rotterdam-Moerdijk dat vorige maand werd gepresenteerd. Het actieplan is geschreven door oud Shell-topman Rein Willems in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken en het Havenbedrijf Rotterdam. Reden om een aparte clustercommissaris te benoemen is de complexiteit en de urgentie van de uitdagingen waar het cluster voor staat.

Aanjagen

Steven Lak, voorzitter van Deltalinqs: ‘Het is de rol van de clustercommissaris bedrijven te helpen bij projecten die over de hekken van het eigen bedrijfsterrein heengaan en transitieprojecten aan te jagen. Vergroten van de efficiency is nodig om de concurrentiepositie op korte en middellange termijn te waarborgen. Transitie om te zorgen dat het complex ook op lange termijn vitaal blijft.’

Twee jaar

Jaap Hoogcarspel (66) heeft een jarenlange ervaring in de chemie, olie en industriële gassen opgedaan bij AkzoNobel, Shell en Air Liquide, waar hij tot voor kort directielid was. Hoogcarspel is voor een maximale periode van twee jaar benoemd door het Havenbedrijf Rotterdam en Deltalinqs. Hij rapporteert aan een stuurgroep van deze partijen en de Rijksoverheid. Hoogcarspel start op 15 april as. al met zijn werkzaamheden.

Petrochem 4, 2021

28 mei 2021

nieuws

Shell en Enerkem willen kerosine uit afval maken

AGENDA

Deltavisie
Deltavisie 2021: Smart

Wanneer 17 Jun 2021
Locatie Online - live vanuit Rotterdam Ahoy

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.