nieuws

Kendrion brengt verlies terug

Publicatie

9 jan 2004

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

AMSTERDAM – Kendrion heeft zijn verlies in het afgelopen halfjaar flink omlaag gebracht. Het bedrijf boekte het afgelopen halfjaar een verlies van 6,8 miljoen euro, vergeleken met 44,7 miljoen euro in dezelfde periode van vorig jaar. Volgens accountant PricewaterhouseCoopers is het voortbestaan van het bedrijf nog onzeker, maar is een duurzame voortzetting van de activiteiten niet onmogelijk. Overleg met financiële stakeholders over een financiële herstructurering is volop gaande en vordert gestaag, laat Kendrion weten. De continuïteit van het bedrijf is voorlopig veiliggesteld met een standstill-overeenkomst die eind dit jaar afloopt.

De kernactiviteiten van Kendrion, industriële componenten en handel, realiseerden een autonome omzetgroei van ruim 4 procent en een stijging van het bedrijfsresultaat met 17 procent. De divisie industriële componenten beschikt volgens Kendrion over sterke marktposities, die zijn benut voor verdere groei van omzet en resultaat. Ook de handel in kunststofhalffabrikaten vertoont herstel. Met zijn financiers heeft Kendrion afspraken gemaakt over desinvesteringen. Inmiddels is de afdeling automotive plastics bijna volledig verkocht. Deze afdeling ondervindt veel last van de crisis in de Duitse automobielindustrie. Daarnaast wordt de vervreemding van drie kleinere activiteiten overwogen.

Zonder automotive plastics en verdere bijzondere posten toont Kendrion een halfjaarwinst van 6,2 miljoen euro, tegenover 4,9 miljoen euro in de vergelijkbare periode van 2003. Kendrion durft zich niet uit te spreken over de jaarwinst, met verwijzing naar onzekerheden over de economische ontwikkeling in de thuismarkten en over grondstoffenprijzen. Ook heeft de herstructurering effect op het resultaat. Kendrion voldoet sinds eind 2002 niet meer aan de kredietvoorwaarden in een aantal overeenkomsten, waaronder achtergestelde leningen van 14,8 miljoen euro, die daarmee feitelijk opeisbaar zijn. Met een groep banken die gezamenlijk 164 miljoen euro heeft verschaft, is de standstill-overeenkomst afgesloten, waaraan voorwaarden zijn verbonden ten aanzien van desinvesteringen, het verstrekken van zekerheden en het doorvoeren van een financiële herstructurering.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

nieuws

Neste investeert 1,9 miljard in nieuwe Rotterdamse fabriek

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.