nieuws

Kleine lekkage methaan bij Dow Benelux

Publicatie

29 nov 2005

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

TERNEUZEN – Gisterenochtend om ongeveer acht uur werd een methaanlekkage geconstateerd op de LHC 2-fabriek van Dow in Terneuzen. De bedrijfsbrandweer gaf een kwartier later alweer het sein veilig. Er had zich toen een file voor de hoofdingang gevormd. De wachtenden konden hun weg daarna weer vervolgen.
Nog voor dat de gasdetectie-apparatuur het aangaf, werd de lekkage opgemerkt door medewerkers in de fabriek. Het betrof een leiding die gebruikt voor het transport van methaan. Direct na het alarmeren van de brandweer werd de leiding ingeblokt, waardoor de toevoer van methaan naar de lekkage gestaakt wordt. Ter plaatse werd door de brandweer een lage concentratie methaan gemeten. Met behulp van een waterkanon werd deze concentratie verder verdund. Om 8.20u was de druk van de leiding, waardoor de lekkage stopte en het sein veilig gegeven werd.
Dow schrijft op haar website dat ze conform de geldende procedures een onderzoek instelt naar de oorzaak. Nadere informatie is nog niet beschikbaar. De eerste gegevens geven aan dat er slechts enkele kilo's methaan zijn vrijgekomen. Er is geen gevaar geweest voor de volksgezondheid, noch voor het milieu.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

nieuws

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.