nieuws

Lanxess vormt joint venture met Chinees bedrijf

Publicatie

10 jan 2004

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

Beijing – Het afgesplitste Bayer-bedrijfsonderdeel Lanxess en Weifang Yaxing Chemical Company uit de Chinese plaats Weifang richten een joint-venture op voor de productie van hydrazine hydraat. Dit wordt gebruikt in de agro- en farmaceutische industrie en is ook een additief voor plastics. Lanxess krijgt een aandeel van 55 procent. De Chinese partner de overige 45 procent.
Lanxess heeft zich tot doel gesteld te groeien in China en de samenwerking met lokale partners helpt hierbij.
Een belangrijk gedeelte van de hydrazine hydraat productie wordt overgeheveld naar China. In 2003 werd al 75.000 kubieke meter van dit product in China geproduceerd en het is de verwachting dat de consumptie hiervan de komende jaren zal groeien.
De plant in Weifang zal een van de grootste ter wereld worden en zou eind 2005 het eerste product moeten leveren. Op het moment produceert Lanxess de stof nog in Baytown in de Verenigde Staten. Later dit jaar zal die fabriek worden ontmanteld.
De joint-venture krijgt de naam Lanxess Yaxing Chemical (Weifang) Company en krijgt haar hoofdkwartier in Weifang. Ming Guang Chen wordt directeur van het nieuwe bedrijf. Bij Lanxess in China werken momenteel zo'n 550 mensen op drie productielocaties in Shanghai, Qingdao en Wuxi en op het kantoor in Hong Kong.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

nieuws

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.