nieuws

Lonza neemt UCB-onderdeel over

Publicatie

17 jan 2006

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

BRUSSEL – Het Zwitserse chemie- en biotechnologiebedrijf Lonza neemt de productiedivisie Bioproducts van UCB over voor 120 miljoen euro. Dat meldt UCB in een persbericht. UCB-Bioproducts is sinds meer dan twintig jaar actief in de chemische fabricage van peptiden. De divisie, met ongeveer driehonderd werknemers, is gevestigd in Eigenbrakel, net buiten Brussel. Lonza is sinds 1997 actief in de productie van peptiden.
Door de overname kan Lonza de markt snel bijkomende capaciteit leveren. De overname geeft Lonza een nieuwe wereldwijde vestiging om zijn klantenbasis te dienen, naast zijn drie vestigingen in Zwitserland, de Verenigde Staten en de Tsjechische Republiek.
'Deze transactie is een nieuwe strategische stap in het streven van UCB om een wereldwijde leider in de farmaceutica te worden, door zich op het onderzoek, de ontwikkeling alsook de commercialisering van therapeutische oplossingen voor ernstige ziekten te richten', aldus Roch Doliveux, CEO van UCB.
De deskundigheid in de technologie van de vloeibare fase die Bioproducts heeft ontwikkeld, vormt een aanvulling van de bestaande expertise van Lonza in de productie van peptiden met de nadruk op de grootschalige synthese van peptiden in de vaste fase en de productie door fermentatie van recombinanten.
Lonza boekte in 2004 een omzet van 2,18 miljard Zwitserse Frank. Het heeft zijn hoofdkwartier in Zwitserland en exploiteert wereldwijd achttien productie- en onderzoeksvestigingen. De groep telt 5.700 werknemers.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

nieuws

Roel Jolling is Plant Manager of the Year 2022

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.