nieuws

LVM investeert 20 miljoen euro in dichloorethaaninstallatie

Publicatie

10 mei 2004

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

TESSENDERLO – De Limburgse Vinyl Maatschappij (LVM), een dochter van Tessenderlo Group, gaat 20 miljoen euro investeren in de bouw van een nieuwe dichloorethaaninstallatie in Tessenderlo. De nieuwe installatie moet LVM vanaf begin 2006 in staat stellen om jaarlijks 250.000 ton dichloorethaan te produceren. Dichloorethaan (EDC) is een basisgrondstof voor de productie van monovinylchloride (MVC), dat op zijn beurt een basisgrondstof voor de aanmaak van de kunststof PVC is.
LVM claimt na de ingebruikname van de nieuwe installatie tot de meest energie-efficiënte productiesites voor MVC ter wereld te behoren. Met een nieuw reactorprincipe en verdoorgevoerde procesintegratie zal de nieuwe installatie een hogere energie-efficiëntie hebben dan conventionele technologieën, aldus technisch directeur Willy Bormans. De investering in de nieuwe installatie passen binnen de capaciteitsuitbreidingsplannen van chloor en loog van Tessenderlo Chemie in Tessenderlo. De nieuwe installatie zal een hogere flexibiliteit bieden voor het gebruik van chloor en zoutzuur bij de productie van MVC. De dichloorethaaninstallatie werd ontwikkeld door het samenwerkingsverband Vinnolit-Uhde. De Duitse firma Uhde zal instaan in voor de bouw van de installatie.
LVM is met een jaarlijkse productiecapaciteit van 550.000 ton MVC de grootste productie-eenheid in Europa. De PVC-divisie van Tessenderlo Group realiseerde in 2003 een omzet van 341 miljoen euro en stelt 800 mensen te werk. De Limburgse vestiging van de LVM in Tessenderlo realiseerde vorig jaar een omzet van 279 miljoen euro en boekte een netto-verlies van 23,6 miljoen euro. De vestiging stelt 260 mensen tewerk in Tessenderlo.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

nieuws

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.