nieuws

Methanor in Delfzijl gaat dicht

Publicatie

11 nov 2005

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

DELFZIJL – Methanolproducent Methanor in Delfzijl gaat dicht. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf vrijdag laten weten. Het bedrijf kondigde in september al aan een van de twee fabrieken te sluiten. De tweede productielijn volgt in de loop van 2006.
De oorzaak voor de sluiting is de hoge gasprijs, waardoor het bedrijf de concurrentie met producenten in het Midden-Oosten en Zuid-Amerika niet meer aankan. De kosten die Methanor maakt, worden voor 80 procent bepaald door de gasprijs.
Alle 91 arbeidsplaatsen in Delfzijl zullen uiteindelijk verdwijnen, aldus Methanor. Ook bij het marketingkantoor in Amersfoort verdwijnen zeven banen. Met de vakbonden komt spoedig overleg over een sociaal plan.
Wegens doorlopende leveringsverplichtingen zal een van de twee fabrieken in 2006 nog enkele maanden op minimale kracht doordraaien. Methanor verwacht echter een aanzienlijk verlies te maken op de nog te produceren methanol.
Maandag demonstreerden vakbonden, ondernemingsraden en werknemers van bedrijven in Delfzijl tegen de hoge energieprijzen. Volgens de actievoerders staan er door de hoge prijzen duizenden banen op de tocht in de regio.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

nieuws

Roel Jolling is Plant Manager of the Year 2022

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.