nieuws

Mogelijk vertraging Shell Nigeria

Publicatie

15 nov 2005

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

AMSTERDAM – Shell krijgt mogelijk te maken met vertragingen bij zijn lng-project (liquified natural gas) in Nigeria. Dat blijkt volgens de Britse zakenkrant Financial Times uit een concept-rapport van de joint venture Nigeria LNG (NLNG), waarin Shell een 25,6 procent-belang heeft.
'Wij verwachten dat NLNG in staat zal zijn alle contractuele verplichtingen aan klanten te voldoen', zegt een woordvoerder van Shell in Den Haag. Volgens de Financial Times zorgen de vertragingen in de oplevering van het project er echter voor dat Shell zelf nauwelijks lng van NLNG kan afnemen. De woordvoerder van Shell wil daar niet op ingaan. Telefoontjes aan Chris Haynes, algemeen directeur van NLNG in Nigeria, bleven onbeantwoord.
De vertraging in de oplevering van nieuwe lng-capaciteit zou 'vijftig lng-vrachten' met een marktwaarde van 1,2 miljard dollar kosten. Shell is de 'operating company' van NLNG. Andere aandeelhouders zijn de Nigerian National Petroleum Corp (49 procent), het Franse Total (15 procent) en het Italiaanse Eni (10,4 procent). Deze partijen investeren 5,75 miljard dollar in het project. De eerste drie 'lng-treinen' (installaties die gas afkoelen, vloeibaar maken en in tankers afvullen) zijn in bedrijf. De lng-treinen vier, vijf en zes worden op dit moment gebouwd.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

nieuws

Roel Jolling is Plant Manager of the Year 2022

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.