nieuws

NAM neemt extra maatregelen na lekkage in Delfzijl

Publicatie

26 okt 2018

Categorie

iMaintain

Soort

nieuws

Tags

lekkage, NAM

De NAM neemt maatregelen om nieuwe lekkages van aardgascondensaat op Tankenpark Delfzijl te voorkomen. Begin oktober lekte in twee uur bijna dertig kubieke meter aardgascondensaat via een opvangbak in het hemelwaterriool. Een deel daarvan bereikte het oppervlaktewater van het Afwateringskanaal in Farmsum.

De nieuwe maatregelen zijn genomen in overleg met toezichthouder Staatstoezicht op de Mijnen (SodM). Zo is er een fysieke afsluiting geplaatst tussen de betreffende opvangbak en het hemelwaterriool, zijn een aantal kleppen uit bedrijf genomen of gerepareerd, is de prioriteit van de niveau-waarschuwingen van de betreffende bak aangepast en is er buiten kantooruren ook een operator gestationeerd op het Tankenpark.

Uit onderzoek blijkt dat de directe oorzaak van de lekkage een samenspel van factoren is, waaronder een storing in een pomp, een defecte klep en niet tijdige reactie op signaleringen. NAM gaat door met een grondig onderzoek naar dieperliggende oorzaken en het opstellen van de benodigde verbeteringen. De verwachting is dat dit enkele maanden gaat duren. Op basis van alle interne en externe onderzoeken wordt een definitief pakket aan verbeteringen doorgevoerd.

Petrochem 4, 2020

26 mei 2020

nieuws

Nouryon breidt productie MCA in Delfzijl uit

AGENDA

Congres Gevaarlijke Stoffen

10-09-2020 Atlas Theater, Emmen

Nationaal Congres BRZO

29-10-2020 Van der Valk Exclusief, Utrecht

Kunststoffen 2020

02-12-2020 NH Conference Centre Koningshof, Veldhoven


Deltavisie 2020

Wanneer 3 Sep 2020
Locatie Innovatiekracht, Plaatweg 15, 3202 LB Spijkenisse