nieuws

Neste en Borealis gaan hernieuwbaar polypropyleen produceren

Publicatie

18 okt 2019

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

chemie, grondstoffen

Borealis en Neste gaan samenwerken voor de productie van hernieuwbaar polypropyleen. Borealis gaat eind 2019 het honderd procent duurzame propaan van Neste gebruiken op haar productielocaties in Kallo en Beringen in België om polypropyleen van te maken.

De hernieuwbare grondstof van Neste wordt met de NEXBTL-technologie gemaakt. Hiermee kan vrijwel elke soort hernieuwbare olie of vet worden gebruikt als grondstof. Hierdoor kunnen olie-afval en olieresten van lage kwaliteit worden gebruikt om hernieuwbare producten te produceren.
Het is de eerste keer dat Borealis, bij de commerciële productie van polypropyleen (PP), biobased grondstoffen gebruikt die fossiele grondstoffen gedeeltelijk vervangen. Het is volgens de bedrijven ook de allereerste keer dat dehydrogenering van hernieuwbaar propaan wordt uitgevoerd op industriële schaal.

‘Het gebruik van hernieuwbare grondstoffen, die voornamelijk zijn geproduceerd uit afval en restanten, levert een aanzienlijke bijdrage aan het verminderen van onze afhankelijkheid van fossiele grondstoffen’, aldus Lucrèce Foufopoulos, Borealis Executive Vice President Polyolefins, Innovation & Technology and Circular Economy Solutions.

Petrochem 4, 2020

26 mei 2020

nieuws

Chemelot pakt vervuiling door plastic korrels aan

AGENDA

Congres Gevaarlijke Stoffen

10-09-2020 Atlas Theater, Emmen

Nationaal Congres BRZO

29-10-2020 Van der Valk Exclusief, Utrecht

Kunststoffen 2020

02-12-2020 NH Conference Centre Koningshof, Veldhoven


Deltavisie 2020

Wanneer 3 Sep 2020
Locatie Innovatiekracht, Plaatweg 15, 3202 LB Spijkenisse