nieuws

Nouryon breidt productie MCA in Delfzijl uit

Publicatie

7 aug 2020

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

investering, project

Nouryon wil de productiecapaciteit voor monochloorazijnzuur (MCA) in Delfzijl tegen het einde van 2020 uitbreiden. MCA is essentieel voor de productie van veel gewasbeschermingsmiddelen en producten voor huishoudelijke en persoonlijke verzorging. Ook is het een belangrijke bouwsteen voor de voedings- en farmaceutische industrie.

Nouryon investeert in technologie en efficiencyverbeteringen om de huidige MCA-productie in Delfzijl te verhogen. Dit draagt bij aan de groei van de markt en aan de eigen toegenomen consumptie van MCA voor de productie van carboxymethylcellulose (CMC). Eerder dit jaar nam Nouryon namelijk het CMC-bedrijf van J.M. Huber over. CMC is een duurzaam, biobased wateroplosbaar polymeer dat wordt gebruikt als verdikkingsmiddel, bindmiddel, stabilisator en filmvormer. Nouryon is ook begonnen met een studie om meer capaciteit vrij te maken voor chloor, de belangrijkste grondstof voor MCA.

Het uitbreidingsproject in Delfzijl in combinatie met de opening van een nieuwe joint venture-fabriek in India later dit jaar verhoogt de totale MCA-productiecapaciteit van Nouryon met meer dan twintig procent.

Petrochem 6, 2020

6 oktober 2020

nieuws

Miljoeneninvestering in hergebruik van CO2 bioraffinaderij ABF

AGENDA

Nationaal Congres BRZO

29-10-2020 Van der Valk Exclusief, Utrecht

Kunststoffen 2020

02-12-2020 NH Conference Centre Koningshof, Veldhoven