nieuws

Olie-industrie Nigeria blijft doelwit rebellen

Publicatie

18 jan 2006

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

LAGOS – Opstandelingen in Nigeria hebben woensdag gezworen door te gaan met hun terreurcampagne van ontvoeringen en aanvallen op westerse oliemaatschappijen. De Beweging voor de Emancipatie van de Nigerdelta, zoals de terroristen zichzelf noemen, dreigt ook het Amerikaanse olieconcern Chevron aan te vallen. De groepering maakte verder bekend nog twee aanvallen op olieinstallaties van het Franse oliebedrijf Total en het Italiaanse Agip te hebben uitgevoerd. Total en Agip hebben dit ontkend.
Het Nederlands-Britse olieconcern Shelll liet woensdag in een verklaring weten maatregelen te nemen om de veiligheid van zijn medewerkers in Nigeria te waarborgen. Ook gaat het de inzet van mankracht in het Afrikaanse land opnieuw evalueren. Vorige week woensdag werden bij een aanval op een olieplatform van Shell vier buitenlandse onderaannemers ontvoerd.
Bij een aanval op een pompstation van Shell zijn afgelopen zondag zeker vijf Nigeriaanse regeringsmilitairen gedood. Negen worden nog vermist. Dat werd woensdag gemeld door een woordvoerder van het Nigeriaanse leger. Volgens hem vielen rebellen zondag het Benisede-pompstation aan. Daarbij openden zij het vuur op de aanwezige militairen. Die schoten terug waardoor een "groot" aantal opstandelingen zou zijn omgekomen, aldus de zegsman.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

nieuws

Roel Jolling is Plant Manager of the Year 2022

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.