nieuws

Olielevering Shell Nigeria vertraagd

Publicatie

13 jan 2006

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

LAGOS – Shell waarschuwde vrijdag dat de olielevering uit Nigeria vertraging oploopt. De Trans-Ramos oliepijpleiding in de zuidelijke delta van de Niger werd woensdag opzettelijk door een explosie vernield.
De productie van aardolie is als gevolg van de sabotage door een onbekende groepering met 106.000 vaten (van 159 liter) per dag teruggelopen. Het herstel van de toevoer naar de Forcados-terminal in de regio Brass Creek zal drie tot vier dagen in beslag nemen.
Het Nigeriaanse leger is een zoektocht begonnen naar de ontvoerders van vier buitenlandse onderaannemers van Shell. Zij werden woensdag door een bende ontvoerd van hun schip waarop zij werkten aan het olieveld EA voor de Nigeriaanse kust. De productie van dit veld werd tijdelijk stilgelegd, maar is inmiddels hervat.
De olieprijs is door de problemen in Nigeria en de dreiging van Iran zijn olieproductie te beperken, opgelopen tot bijna 64 dollar per vat. Ruim veertig procent van de Nigeriaanse olie is bestemd voor de Amerikaanse markt. Het West-Afrikaanse land is de op vijf na grootste exporteur van ruwe olie.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

nieuws

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.