nieuws

Olieproductie Golf van Mexico zo goed als plat

Publicatie

23 sep 2005

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

DEN HAAG – De oliewinning van de maatschappijen Shell en BP in de Golf van Mexico ligt zo goed als plat in afwachting van de orkaan Rita. Ook is inmiddels het personeel van de boorplatforms geëvacueerd.
Niet duidelijk is wanneer Shell de productie hervat, aldus een woordvoerder van Shell donderdagavond. Volgens de Amerikaanse weerstations bereikt de orkaan de Amerikaanse zuidkust zaterdagochtend. De regio is belangrijk voor Shell. Het concern wint er circa 10 procent van zijn totale dagelijkse hoeveelheid olie en gas.
Shell had net eenderde van zijn normale productieniveau van 450.000 vaten olie (van 159 liter) in de Golf van Mexico hersteld, nadat orkaan Katrina drie weken geleden in het gebied had huisgehouden.
BP heeft 1500 mensen in het gebied die dagelijks ongeveer 300.000 vaten olie produceren. Ook heeft het bedrijf een raffinaderij in Texas uit voorzorg gesloten.
Shell heeft ook aan land inmiddels de nodige maatregelen getroffen. De raffinaderij Deer Park bij Houston (Texas) is gesloten, terwijl is begonnen met het sluiten van een van de drie raffinaderijen van partner Motiva (de Motiva Port Arthur Refinery).
Op zijn website meldde Shell donderdagavond dat de brandstofvoorraden van zijn benzinestations in de regio uitgeput raken. Het bedrijf zegt alles in het werk om de voorraden zo snel mogelijk aan te vullen.
De Franse oliemaatschappij Total heeft inmiddels twaalf petrochemische installaties in Texas ontruimd, waaronder een raffinaderij bij Port Arthur. Dat is een grote faciliteit met een dagelijkse productie van bijna een kwart miljoen vaten. Volgens een woordvoerder zijn meer dan 1000 medewerkers geëvacueerd. Total ontruimde woensdag al het Virgo-boorplatform in de Golf van Mexico.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

nieuws

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.