nieuws

Omzet BASF Antwerpen elf procent hoger; investeringen 1 miljard

Publicatie

23 mrt 2006

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

ANTWERPEN – BASF Antwerpen heeft het afgelopen jaar een elf procent hogere omzet gereaIiseerd tot iets meer dan 4,7 miljard euro. Die cijfers maakte BASF woensdag bekend op een persconferentie.
Op de Antwerpse vestiging van BASF zullen tussen 2006 en 2008 investeringsprojecten uitgevoerd worden voor meer dan een miljard euro. Het investeringsprogramma van BASF omvat zes volledig nieuwe installaties en twee uitbreidingen. Naar schatting trekt de Antwerpse vestiging ongeveer twintig procent van het totale investeringsbudget van de BASF-groep naar zich toe.
Het bedrijfsresultaat steeg met 25 procent tot 693 miljoen euro, het beste dat ooit werd gerealiseerd in de geschiedenis van BASF Antwerpen, luidt het. De grootste resultaatsverbetering werd gerealiseerd door de kunststofdivisies. In totaal werd in 2005 voor 148 miljoen euro geïnvesteerd in materiële vaste activa. Over de afgelopen tien jaar lag het jaarlijkse investeringsbedrag gemiddeld op zo'n 170 miljoen euro.
De nieuwe investeringsprojecten voor de komende twee jaren zorgen voor honderd nieuwe, vaste banen. Er zal voor drie jaar bijkomend werk zijn voor ongeveer drieduizend werknemers, aldus BASF.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

nieuws

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.