nieuws

Onduidelijkheid over sociaal plan bij DSM

Publicatie

18 feb 2004

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

HEERLEN – Veel dienstverlening gebeurt nu nog door DSM Industrial Services (DIS) waar ongeveer achthonderd mensen werken. Voor mensen van wie de baan bij DSM vervalt en die niet bij andere bedrijven terecht kunnen, heeft DSM 33 miljoen euro opzij gelegd voor een sociaal plan. Tot nu toe gold er bij DSM een permanent sociaal plan, het Werkbegeleidingsplan, dat erin voorziet werknemers die hun baan kwijtraken twee jaar lang te begeleiden naar ander werk. Dat plan vervalt echter op 1 april en onzeker is of een dergelijke regeling ook weer in de nieuwe CAO wordt opgenomen.
Een deel van de werkzaamheden van DSM in Zuid Limburg wordt afgestoten naar andere bedrijven of er worden samenwerkingsverbanden met Sabic opgericht. Sabic is het bedrijf dat enige tijd geleden de petrochemische fabrieken van DSM heeft gekocht die voor een groot deel in Geleen zijn gevestigd.
Onduidelijk is of ook de werkzaamheden van het polychemlab aan een ander bedrijf worden uitbesteed. De laatste tijd hebben hierover geruchten gecirculeerd, die DSM echter niet bevestigt. Bij het polychemlab wordt de kwaliteit van de door DSM geproduceerde producten gecontroleerd. Bij dit bedrijfsonderdeel werken ongeveer driehonderd mensen.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

nieuws

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.