nieuws

Ook winst Dow stijgt flink

Publicatie

27 okt 2005

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

MIDLAND – Het Amerikaanse Dow Chemical heeft in het derde kwartaal dertig procent meer winst geboekt, mede omdat het bedrijf de prijzen met twaalf procent verhoogde vanwege onder meer problemen in de productielijn.
De onderneming zag de winst stijgen tot 801 miljoen dollar, wat neerkomt op een winst per aandeel van 82 dollarcent. In het derde kwartaal van 2004 boekte Dow Chemical een winst van 617 miljoen dollar, of 65 dollarcent wpa.
De omzet steeg met twaalf procent tot 11,26 miljard dollar, tegen 10,07 miljard dollar een jaar eerder. Analisten die vooraf waren geraadpleegd door Thomson First Call rekenden op een omzet van 11,35 miljard dollar en een wpa van 75 dollarcent.
Dow Chemical verwacht dat ook de winst in het vierde kwartaal zal stijgen ten opzichte van het vierde kwartaal een jaar eerder en baseert zich daarbij op de genaticipeerde gropei van de wereldeconomie. De verwachting van Dow is dat de vraag naar plastic en chemicaliƫn verder zal blijven stijgen. Analisten rekenen voor het vierde kwartaal op een wpa van 0,94 dollar.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

nieuws

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.