nieuws

Overpompen lekkende benzinetank vordert gestaag

Publicatie

21 nov 2005

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

AMSTERDAM – Het overpompen van benzine uit de lekkende brandstoftank op de terminal van BP in het Westelijk Havengebied in Amsterdam vordert gestaag. Begin zaterdagavond was het gevaar grotendeels geweken. De brandweer is al sinds donderdag aan het werk om de defecte tank met ongeveer 35 miljoen liter benzine leeg te maken.
Zaterdagavond meldde de brandweer dat er nog 8,5 miljoen liter in de tank zat en dat het deksel van de tank inmiddels weer horizontaal ligt. Het wegpompen naar een andere tank gaat ook zaterdagavond nog door, maar inmiddels gebeurt dat vooral door personeel van de oliemaatschappij. Enkele brandweerlieden blijven nog voor bijstand aanwezig.
Sinds donderdagavond zijn brandweer en werknemers van BP voortdurend bezig om de tank leeg te krijgen. Dat was nodig toen het dak van de voorraadtank ging hellen en benzine over rand gulpte. Enkele tientallen mensen waren betrokken bij de operatie. De brandweer kreeg weer assistentie van de NAM (Nederlandse Aardolie Maatschappij).
Het overpompen moet voorzichtig gebeuren. De benzine mag niet in aanraking komen met statische elektriciteit of andere onstekingsbronnen. Uit de wijde omgeving kwamen klachten binnen over benzinelucht. 'De stankoverlast zal nog wel even blijven', zei de woordvoerster, maar ze benadrukte dat er geen gevaar voor de volksgezondheid is. 'Er wordt continue gemeten.'

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

nieuws

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.