nieuws

Personeel Nova Breda gaat staken

Publicatie

27 okt 2005

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

BREDA – Het personeel van Nova Innovene (voorheen Nova Chemicals) in Breda legt het werk tussen 7 en 8 november 24 uur lang stil. Dat gebeurt uit onvrede over het uitblijven van een pensioenakkoord, zo heeft bestuurder Frans van de Veen van CNV Bedrijvenbond bevestigd.
Dinsdagavond liep een ultimatum af dat de CNV Bedrijvenbond had gesteld aan de directie van Nova. Het ultimatum van de FNV was al eerder afgelopen.
Aangezien er volgens Van de Veen ‘geen zaken’ zijn gedaan, bereiden de bonden nu gezamenlijk een staking voor. De staking begint 7 november om 23.00 uur en eindigt precies 24 uur later. 'We geven hiermee een heel duidelijk signaal af aan de aandeelhouders dat ze echt met ons om de tafel moeten gaan zitten', zegt Van de Veen.
Op 13 oktober hield een aantal personeelsleden van Nova al een waarschuwingsstaking aan de poort van het bedrijf aan de Lijndonk. Het werk werd toen twee uur stilgelegd.
De vakbonden eisen dat de directie van Nova mandaat krijgt om te onderhandelen over pensioenafspraken en een goede CAO. De directie heeft dat mandaat nog steeds niet.
Directeur Ronald Gilde van Nova betreurt de acties. In een eerdere reactie zei hij: 'We moeten een pensioenregeling sluiten voor Nederland waar zowel de Amerikaanse als de Britse aandeelhouders van Nova en Innovene mee akkoord moeten gaan. Ze moeten onze regeling zowel afzonderlijk als gezamenlijk goedkeuren en dat duurt helaas langer dan ik had verwacht. Maar we doen ons best om het zo snel mogelijk te regelen.'
Bij die reactie wilde hij het ook gisteren laten: 'Het is een lastig proces maar we doen ons uiterste best er zo snel mogelijk uit te komen.'

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

nieuws

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.