nieuws

Petrochem decembernummer: Special moderniseringsproject Total Antwerpen

Publicatie

6 dec 2017

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

co2-belasting, Total

In dit nummer:

Het nieuwe kabinet maakt keuzes waar hij niet volledig achter kan staan. Toch is Gert-Jan de Geus, CEO van OCI Nitrogen, blij met de duidelijkheid. ‘Het is voor de industrie vooral belangrijk om te weten waar we aan toe zijn.’ Om de chemie, en met name de ammoniakproductie, verregaand te vergroenen zijn echter nog stevige, extra maatregelen nodig. Een pleidooi voor CO2-belasting op ingevoerde producten, stevige subsidies voor innovatieve processen en systeemveranderingen.

Al een tijdje heeft de Europese raffinagesector het moeilijk. Om niet bij de slachtoffers te horen, doen de meeste raffinaderijen in de Rijn-Schelde-Delta een vlucht naar voren. Het is Total in Antwerpen die als eerste uit de mist lijkt te komen na een enorme investering van 1,1 miljard euro.

Total Antwerpen heeft haar investering van 1,1 miljard euro eind november feestelijk ingehuldigd. Een spectaculair project met een grote uitdaging. Zesendertig units zijn in Spanje modulair gebouwd, vervoerd naar Antwerpen om vervolgens als een soort gigantische legoblokken op de site aan elkaar te worden gezet.

Petrochem 12 verschijnt 19 december. Lees nu online!

Foto: Total | Jacques Rostand

coverpet12-2017

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: Petrochem 12-2017

Petrochem 11, 2019

5 november 2019