nieuws

Petrochem meinummer: De Plant Manager of the Year 2020 finalisten zijn…

Publicatie

13 mei 2020

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

energietransitie, Plant Manager of the Year 2020, turnaround

In deze laatste editie van Petrochem voor de zomer stellen we met trots de vier finalisten van de Plant Manager of the Year verkiezing van dit jaar aan u voor: Lennard Luijt (NAM), Mirjam Verhoeff (DSM Resins and Functional Materials), Ann Geens (Ducor) en Harry Talen (Engie). De winnaar wordt op 3 september tijdens het congres Deltavisie 2020 bekend gemaakt.

En verder:

Op het moment staat gezondheid op de eerste plek. Niet meer dan terecht, vinden Maria van der Heijden en Elsbeth Roelofs van MVO Nederland. ‘We moeten wat er nu gebeurt ook niet te snel framen als een duurzaamheidscrisis.’ Maar nu we langzaam de blik weer naar voren richten, pleiten ze wel voor meer feminien leiderschap en een realistische waardebepaling van – bijvoorbeeld chemische – producten.

Enerkem brengt een nieuwe technologie naar Rotterdam om afval dat niet kan worden gerecycled via vergassing om te zetten naar methanol. Het is Enerkem echter in Canada na acht jaar nog niet gelukt om zo’n installatie op volle capaciteit te laten draaien.

Nedmag had net zijn productiemiddelen uit bedrijf gehaald voor zijn tweejaarlijkse onderhoudsstop toen de coronacrisis zich aandiende. CEO Bert Jan Bruning moest snel beslissen of hij de stop zou afbreken of met de nodige voorzorgsmaatregelen laten doorgaan. Inmiddels is de stop met een kleine budgetoverschrijding, maar wel binnen de gestelde tijd, succesvol afgerond.

Thema: Plantmanagement

Nu de finalisten van de Plant Manager of the Year verkiezing 2020 bekend zijn, waren wij benieuwd hoe het met oud-winnaars van deze verkiezing is. We spraken met een aantal die de afgelopen jaren de trofee mee naar huis mochten nemen.

 

Petrochem 4 verschijnt 26 mei maar is de komende maanden online te lezen!

Fotocredit: AdobeStock
Bron: Petrochem 4 2020

Petrochem 4, 2021

28 mei 2021

nieuws

Shell en Enerkem willen kerosine uit afval maken

AGENDA

Deltavisie
Deltavisie 2021: Smart

Wanneer 17 Jun 2021
Locatie Online - live vanuit Rotterdam Ahoy