Wanneer: Donderdag 29 juni 2023 om 13:00 Waar: Nieuwater in Nieuw-Amsterdam, Drenthe Thema: Afvalwater en opgaven voor de industrie en waterschappen Inclusief: Rondleiding bij de rioolwaterzuivering en de ultra puur water   Op 29 juni gaat het Watervisieplatform op bezoek bij Nieuwater in Nieuw-Amsterdam, Drenthe.

De watertransitie krijgt te weinig aandacht. Daar waren de drie Schaduwministers van Water het afgelopen donderdag wel over eens tijdens Watervisie 2023. Hoe kan de watersector en industrie in Nederland zich het beste voorbereiden nu waterstress niet meer ondenkbaar is

Medio 2023 gaan Industrielinqs pers en platform en VoltaChem samen met drie prijswinnende studenten van Rijksuniversiteit Groningen op tournee langs verschillende industriële clusters in Europa. Met vlogs en blogs doen zij verslag van de kansen en uitdagingen.

The European process industry and energy sector are partly responsible for causing climate change. But, at the other hand, they can also make a major contribution to providing solutions.

Tijdens het iLinqs-festival is Mateusz van Strien van Omexom uitgeroepen tot Techniekheld 2022. Hij kwam met het idee voor een opleidingsinstituut voor technici in de hoogspanningstechniek. En het idee werd gehonoreerd. Binnen het Omexom Institute worden nu technici opgeleid, van het