nieuws

Reorganisatie Solvay kost dubbel zoveel banen

Publicatie

2 mrt 2006

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

ANTWERPEN – De sanering van Solvay zal niet vijfhonderd, maar duizend banen kosten. De helft daarvan zijn gedwongen ontslagen, zo schrijft de Belgische krant De Tijd. Frankrijk, Italië en Spanje worden het hardst getroffen. 'Maar de sanering zal ook nog een twintigtal andere landen treffen, zoals Belgie, waar 39 gedwongen ontslagen zullen vallen' bevestigt woordvoerder Martial Tardy. De sanering past ook in de globale hersteloperatie van de farma.
Tegen 2010 wil Solvay een vernieuwde afdeling creëren, kondigde het bedrijf vorig jaar al aan. De sanering moet tegen 2010 uitmonden in een efficientere farma-afdeling met minder kosten. Die sanering moet de kosten per jaar met driehonderd miljoen euro omlaag halen.
In juli vorig jaar nam Solvay het Franse farmabedrijf Fournier over voor 1,2 miljard euro. Daardoor ontstonden in liefst 28 landen in de wereld dubbele functies, vooral in Frankrijk, het thuisland van Fournier.
In de geintegreerde farma-afdeling van Solvay werken wereldwijd tienduizend mensen. Na de reorganisatie zullen het er wellicht nog negenduizend zijn. Voor ongeveer de helft zal Solvay een oplossing op vrijwillige basis hebben. Er blijven zo'n vijfhonderd gedwongen ontslagen over, zo zegt vakbondsman De Mayer. De meeste ontslagen vallen in de commerciele afdeling en in de toelevering.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

nieuws

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.