nieuws

Repsol biedt alleen op LPG-activiteiten Shell

Publicatie

18 nov 2005

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

AMSTERDAM – Het Spaans-Argentijnse olieconcern Repsol zal zelfstandig bieden op de LPG-activiteiten van Shell. Repsol bereidde samen met investeerder CVC Capital een bod van circa 2,5 miljard euro voor, maar zegt nu zelf een financieel plan op te stellen voor de overname. Wie de samenwerking heeft verbroken, zegt Repsol niet.
De onderneming moet het opnemen tegen ten minste acht andere consortia die de LPG-activiteiten van Shell in willen lijven. Onder de bieders bevinden zich onder meer Bain Capital, Kohlberg Kravis Roberts & co, Cinven Group samen met Ultragaz en Blackstone Group samen met het Franse Eurazeo.
Eind oktober zei Shell-CFO Peter Voser dat een aantal potentiële bieders was geselecteerd. Het ging volgens hem om strategische en financiële partijen. Voser stelde ook te verwachten dat het verkoopproces nog zes tot twaalf maanden in beslag zal nemen.
Shell’s LPG-activiteiten omvatten productie en marketing van propaan en butaan voor consumenten en bedrijven in meer dan zestig landen.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

nieuws

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.