nieuws

Rotterdam gaat carbon black uit autobanden winnen

Publicatie

11 nov 2019

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

project

Black Bear Carbon wil in de haven van Rotterdam een fabriek bouwen die granulaat van oude banden omzet in carbon black, pyrolyse-olie en -gas. Na zes jaar testen en twee jaar productie-ervaring is het bedrijf klaar om het concept wereldwijd uit te rollen.

Carbon black is een cruciaal component in rubber, plastic, inkt en verf. Het wordt gebruikt om hun eigenschappen te verbeteren. Huidige fabrikanten produceren carbon black door zware aardoliefracties te verbranden. Black Bear wint carbon black terug uit oude banden op een schone en duurzame manier.

Black Bear wil honderden fabrieken uitrollen met lokale partners over de hele wereld, waarbij de focus op Europa ligt voor de eerstvolgende fabrieken. De komende weken werkt het bedrijf samen met Havenbedrijf Rotterdam de technische en financiële details uit van hun samenwerking en de opzet van het project. Tegelijkertijd overleggen beide partijen met regionale en nationale partners over de financieringsstructuur van de op te zetten onderneming.

Petrochem 1, 2020

18 februari 2020

nieuws

Vlaamse onderzoekers maken catechol uit organisch afval

AGENDA

CONNECT

20-02-2020 Biopartner Center, J.H. Oortweg 21, Leiden

StocExpo Europe

10-03-2020 Ahoy, Rotterdam

Congres Gevaarlijke Stoffen

19-03-2020 Atlas Theater, Emmen