nieuws

Sabic blaast harsfabriek Bergen op Zoom nieuw leven in

Publicatie

8 feb 2018

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

Bergen op Zoom, Sabic

Sabic wil eind 2019 de productie van zijn PPE-harsfabriek in Bergen op Zoom opnieuw in productie nemen. Polyfenyleenether (PPE) is de basishars voor Noryl-harsen en -oligomeren. De fabriek werd eind 2014 gesloten.

Uitbreiding van de productie is nodig omdat de vraag naar deze producten flink is gegroeid. Het weer in gebruik nemen van de fabriek resulteert in ruim veertig procent meer capaciteit voor de productie van PPE.

Nieuwe fabriek

Ook de productie van Ultem-harsen moet worden uitgebreid. Sabic wil daarom een nieuwe fabriek bouwen in Singapore, waar het momenteel al compounding-faciliteiten heeft. Het bedrijf wacht nog wel op definitieve goedkeuring door de regering. Als die er komt, kan de geplande nieuwe productiefaciliteit naar verwachting in de eerste helft van 2021 in gebruik worden genomen. Daarmee zal de productiecapaciteit met vijftig procent toenemen.

In de tussentijd gaat Sabic de productieprocessen bij Amerikaanse fabrieken in Selkirk (New York) en Mt. Vernon (Indiana) verbeteren zodat die eind 2018 meer Noryl- en Ultem-harsen kunnen produceren. In Bergen op Zoom heeft Sabic ook een fabriek voor de productie van Noryl-harsen.

Bron: Sabic

Petrochem 5, 2019

21 mei 2019

Deltavisie
Deltavisie 2019: The Human Element

Wanneer 20 Jun 2019
Locatie Innovatiekracht, Plaatweg 15, 3202 LB Spijkenisse