nieuws

SBM Offshore verhoogt wederom winstprognose

Publicatie

18 okt 2005

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

AMSTERDAM – SBM Offshore heeft opnieuw de winstprognose voor dit jaar verhoogd. Belangrijkste reden deze keer is dat er een olieproductie- en opslagschip uit de vloot is verkocht aan de Amerikaanse oliemaatschappij ExxonMobil, zo maakte het Schiedamse offshorebedrijf maandag bekend. SBM Offshore, dat tankers ombouwt tot productie- en opslagsystemen, verwacht dit jaar minimaal 45 procent meer winst te boeken bovenop de eerder aangegeven 140 miljoen dollar.
Eind augustus bij de presentatie van de halfjaarcijfers verhoogde SBM de winstprognose ook al, van 125 miljoen dollar naar 140 miljoen. Het bedrijf profiteerde van aantrekkende investeringen in de buitengaatse olie- en gasindustrie. Dit keer is het de verkoop van productie- en opslagsysteem 'Serpentina' aan oliemaatschappij ExxonMobil die zorgt voor een hogere winst.
Tot dusverre huurden de Amerikanen de Serpentina van SBM. Besloten is dit contract om te zetten in een (ver)koopcontract, waardoor SBM de lease-inkomsten die het gespreid over jaren zou ontvangen in één keer binnen krijgt. Verder maakte SBM bekend dat het een paar kleinere orders heeft binnengesleept met een totale waarde van meer dan 100 miljoen dollar. Het gaat daarbij om diensten voor de buitengaatse olie- en gasindustrie in West-Afrika.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

nieuws

Neste investeert 1,9 miljard in nieuwe Rotterdamse fabriek

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.