nieuws

Shell biedt op Unipetrol

Publicatie

13 jan 2004

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

PERNIS – Shell heeft een indicatief en voorlopig bod uitgebracht op de Tsjechische staatsmaatschappij Unipetrol. Dit heeft een woordvoerder van de Brits/Nederlandse oliemaatschappij tegenover het persagentschap Bloomberg bevestigd. Eind maart wordt bekendgemaakt wie het winnende bod heeft uitgebracht. De Tsjechische regering heeft twaalf bedrijven geselecteerd in de eerste fase van de privatisering van het olieconcern Unipetrol. In totaal brachten zeventien bedrijven een bod uit. De staat heeft een belang van 62,99 procent in Unipetrol.
De privatisering van Unipetrol is een belangrijke stap in het consolidatieproces dat gaande is in de Centraal-Europese olie-industrie.
Het Poolse Orlen en het Hongaarse MOL, dat ook het Slowaakse Slovnaft omvat, tekenden onlangs een principeovereenkomst die binnen twee jaar moet leiden tot een fusie. Beide firma's zullen in de tweede ronde van de Tsjechische privatisering waarschijnlijk hun krachten bundelen.
Naast het Pools-Hongaarse bod, hebben naar verluidt ook TNK-BP, Agip- Eni en Yukos een bod uitgebracht. De Shell heeft zich nu bij de bieders gevoegd.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

nieuws

Roel Jolling is Plant Manager of the Year 2022

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.