nieuws

Shell breidt productie isopropylalcohol Pernis uit

Publicatie

2 okt 2005

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

PERNIS – De bestaande IPA-fabriek (isopropylalcohol) van Shell Nederland Chemie in Pernis zal worden uitgebreid. Naar verwachting zal vanaf het tweede kwartaal van 2006 de productiecapaciteit met 50.000 ton per jaar toenemen, aldus Shell vorige week op haar website.
Met de uitbreiding kan de fabriek ook efficiënter geopereerd worden. De werkzaamheden zullen deels tijdens gepland fabrieksonderhoud plaatsvinden. Op de personele bezetting heeft deze ontwikkeling geen invloed.
De capaciteitstoename past in de strategie van Shell Chemicals om haar positie op de IPA-markt te versterken. Momenteel heeft Shell vijf IPA-fabrieken, verspreid over de wereld. Investeringen zoals in Pernis zijn niet alleen nodig om aan de groeiende vraag te voldoen. Ook kan het effect van toenemende kosten worden opgevangen middels steeds efficiëntere en grotere fabrieken. Zo kan op termijn een concurrerende positie behouden blijven.
IPA kent een breed scala van toepassingen: elektronica (chips), lakken en vernissen, geneesmiddelen, cosmetica en schoonmaakmiddelen.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

nieuws

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.