nieuws

Shell en Energy Delta Institute bundelen energiekennis

Publicatie

31 mrt 2006

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

GRONINGEN – Het delen van energiekennis voor opleidingen & training en het internationaal positioneren van Nederland als gasland zijn belangrijke doelen van de samenwerking tussen Energy Delta Institute (EDI) en Shell. Met deze samenwerking is Shell EDI's nieuwste strategische partner. EDI verricht onderzoek en organiseert opleidingen met een focus op de economische, management- en geopolitieke aspecten van de gaswaardeketen. Hierbij wordt samengewerkt met diverse academische en business partners.
Shell neemt plaats in EDI's International Supervisory Board en EDI's Programmaraad. EDI's bestuursvoorzitter Eric Dam is opgetogen over de samenwerkingsovereenkomst: 'naast onze huidige partners is Shell een enorm sterke partij op energiegebied, wiens expertise een belangrijke bijdrage zal leveren aan de doelstellingen van EDI.'
Shell gaat een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van EDI's trainingsprogramma's en bepaalt mede de koers die EDI de aankomende jaren zal volgen, daarbij de ontwikkelingen in de snel veranderende energiewereld scherp in het oog houdend. Naast een plaats in EDI's bestuursorganen levert Shell ook sprekers voor de diverse trainingen en motiveert zij haar werknemers deel te nemen aan de EDI-opleidingen.
EDI is een samenwerkingsverband tussen Nederlandse Gasunie, Gasunie Trade & Supply, het Russische OAO Gazprom en de Rijksuniversiteit Groningen. EDI’s belangrijkste doel is het leveren van een bijdrage aan het opleiden van de energiemanager van de toekomst. Om een zo optimaal mogelijk scala aan opleidingen te bieden, werkt EDI samen met zowel business partners als academische partijen, waaronder Shell, RWE, LocigaCMG, Nederlandse Aardolie Maatschappij, TU Delft, Clingendael, TNO-NITG, Gubkin State University for oil & gas, MGIMO (Moscow State Institute of International Relations), L'Institute Français du Pétrole, Petroskills en Oxford Institute for Energy Studies.
EDI's huidige portfolio bestaat uit twee Executive master programme's (The Master of Petroleum Business Engineering en The Master of Gas Business Management). Daarnaast zijn er drie opleidingen van elk twee weken, waarbij de eerste week in Groningen gehouden wordt en de tweede week in Moskou (de Natural Gas Strategy Course, Large-scale Gas Projects Course en de Gas Liberalisation & Regulation Course). Ook biedt EDI 1-weekse programma's, zoals The International Gas Value Chain en de Underground Gas Storage Course. Voor nieuwkomers op gasgebied is er de Nederlandstalige cursus "De Gaswaardketen". Tot slot ontwikkelt EDI ook op maat gemaakte programma's.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

nieuws

Neste investeert 1,9 miljard in nieuwe Rotterdamse fabriek

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.