nieuws

Shell introduceert brandstof met biocomponent

Publicatie

22 dec 2005

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

DEN HAAG – Shell mengt vanaf 1 januari 2006 een deel van haar Euro 95 benzine bij met een biocomponent. De prijs en kwaliteit van deze brandstof is hetzelfde als die van de reguliere Euro 95 van Shell.
Shell mengt de component ETBE bij in haar Euro 95. De toegepaste ETBE is gebaseerd op ethanol. Deze ethanol is gemaakt uit plantaardige grondstoffen. De hoeveelheid biocomponent in Shell’s Euro 95 komt overeen met de richtlijnen van staatssecretaris Van Geel (VROM) zoals aangekondigd op Prinsjesdag. Om logistieke redenen wordt het biobestanddeel op één van Shell’s depots bijgemengd. Dit betekent dat het percentage biocomponent in de Euro 95 per regio kan verschillen. De kwaliteit is echter overal hetzelfde.
Wereldwijd is Shell op meerdere fronten actief op het gebied van biobrandstoffen. In landen als Zweden, Brazilië, Duitsland en de Verenigde Staten heeft Shell al jaren ervaring met verkoop van deze producten. Daarnaast is Shell actief op het gebied van onderzoek naar en ontwikkeling van de volgende generatie biobrandstoffen. Shell werkt nauw samen met het Canadese bedrijf Iogen en de Duitse firma Choren.
Eerder al kondigde Argos aan brandstof met een biologische component op de Nederlandse markt te introduceren.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

nieuws

Roel Jolling is Plant Manager of the Year 2022

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.