nieuws

Shell overweegt miljarden-overname of -ruil

Publicatie

26 jan 2006

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

DAVOS – Shell overweegt overnames te doen met een waarde die kan oplopen tot tien miljard dollar om daarmee zijn olie- en gasreserves op te krikken. Dat zei Shell-topman Jeroen van der Veer donderdag in een vraaggesprek met persbureau Reuters op het World Economic Forum in het Zwitserse Davos.
Ook bekijkt Shell de mogelijkheden tot het ruilen van belangen bij grote projecten, aldus Van der Veer. 'Zelfs met de huidige hoge olieprijzen is het mogelijk dat je kleine overnames doet of belangen ruilt oplopend tot tien miljard dollar.'
Shell wil al een tijdje een deel van zijn belang van 55 procent in het enorme olie- en gasproject Sakhalin in Rusland ruilen met het Russische staatsbedrijf Gazprom voor een aandeel in het West-Siberische Zapolyarnoye-veld. De onderhandelingen daarover zijn bemoeilijkt, nadat Shell vorig jaar zomer had laten weten dat de verwachte kosten van het project twee keer zo hoog zullen uitvallen dan de oorspronkelijke geraamde tien miljard dollar.
De Shell-topman zei verder met de Nigeriaanse regering in gesprek te zullen treden over beveiligingsmaatregelen voor Shell-personeel in het Afrikaanse land. Herstelwerkzaamheden aan beschadigde installaties kunnen pas beginnen als de veiligheid van Shell-personeel in het Afrikaanse land gewaarborgd is.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

nieuws

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.