nieuws

Shell stopt met verkoop LPG-activiteiten

Publicatie

17 mrt 2006

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

AMSTERDAM – Shell heeft besloten geen LPG-activiteiten meer af te stoten. De oliemaatschappij is tot de slotsom gekomen dat de LPG-poot voldoende rendement oplevert. Het is daarom beter om de divisie binnenboord te houden, aldus een verklaring die vrijdag is verspreid.
Shell kondigde in 2004 aan zijn LPG-tak tegen het licht te houden. Directe aanleiding was een ongevraagd bod. Een woordvoerder van Shell wilde vrijdag niet zeggen wie zich destijds voor de koop had gemeld.
In de tussentijd heeft het olieconcern wel een aantal LPG-activiteiten verkocht in onder meer Portugal, Braziliƫ en het Caribisch gebied. De opbrengst daarvan bedroeg 350 miljoen dollar.
Volgens deskundigen is de LPG-divisie van Shell ongeveer twee miljard dollar waard. Shell is met LPG actief in 35 landen. Het concern begon in 2004 met de verkoop van niet-kernactiviteiten, een operatie die vorig jaar werd afgerond en twaalf tot vijftien miljard dollar heeft opgeleverd. Het geld wordt gebruikt voor het opsporen en winnen van olie en gas.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

nieuws

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.