nieuws

Shell voert investeringen in 2006 verder op

Publicatie

1 apr 2006

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

DEN HAAG – Shell verhoogt zijn investeringsbudget voor volgend jaar met vier miljard dollar tot negentien miljard. De extra kapitaalinjectie is nodig omdat het energieconcern te maken heeft met stijgende kosten voor onder meer staal en arbeid. Bovendien wil Shell de productie van olie en gas stimuleren. De investeringen in de jaren na 2006 zullen op hetzelfde niveau liggen. Dit jaar investeert Shell vijftien miljard dollar. Dat heeft het Nederlands-Britse olie- en gasconcern gisteren bekendgemaakt.
'Door de extra investeringen zullen onze reserves aangroeien en zal de productie toenemen', zei Shell-topman Jeroen van der Veer tijdens een telefonische persconferentie. Nadat Shell op 14 juli bekendmaakte dat het investeringsbudget van het megaproject Sachalin-2 met tien miljard dollaroverschreden zou worden, zei het bedrijf zijn totale budget tegen het licht te houden.
Van het investeringsbudget van negentien miljard dollar wordt vijftien miljard dollar geïnvesteerd in het opsporen en winnen van olie en gas. De resterende vier miljard dollar is bestemd voor de marketing en verkoop van benzine en andere olieproducten. Ook de ontwikkeling van schone brandstoffen en duurzame energie valt in deze categorie.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

nieuws

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.