nieuws

Solvay mag Industriële Folie-divisie verkopen aan Renolit

Publicatie

23 feb 2006

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

BRUSSEL – De mededingingsautoriteit van de Europese Commissie heeft de verkoop van de afdeling Industriële Folies van Solvay aan Renolit goedgekeurd. De verkoop heeft betrekking op de productie, marketing en verkoop van kunststoffolies. De ‘closing’ is nu voorzien in de komende weken, afhankelijk van de betrokken sociale procedures.
De goedkeuring van de Europese Commissie was afhankelijk van de overdracht van twee Solvay productie-eenheden die de markt voorzien van vinyl Flexible Technical Foils (FTF). De betrokken productie-eenheden staan in Liancourt, Frankrijk en Enkhuizen, Nederland. Er werken ongeveer driehonderd mensen op een totaal van de 2.200 werknemers, die werkzaam zijn bij alle bedrijven die betrokken zijn bij de verkoop van activiteiten door Solvay aan Renolit.
Renolit, zal – met de ondersteuning door een gevolmachtigde aangewezen door de Europese Commissie – belast zijn met deze overdrachten die moeten worden gescheiden. 'De beslissing van de Europese Commissie is een belangrijke stap voor de verkoop van onze kunststoffolies aan Renolit', aldus Jacques van Rijckevorsel, Algemeen Directeur van de Sector Kunststoffen en Lid van het Uitvoerend Comité van Solvay. 'Van deze overeenkomst en de door de Europese Commissie gevraagde bijsturingen, verwachten we dan ook interessante ontwikkelingen voor alle betrokken bedrijven in een constructieve werksfeer', voegde hij daar aan toe.
Met betrekking tot de strategische ontwikkeling van Renolit zegt Heinz Gärntner, Renolit’s CEO: 'Aan het voorstellen van deze oplossingen ging een pijnlijke beslissing vooraf. Niettemin, de transactie is nog steeds in lijn met de strategische doelen van Renolit. We volgen al jaren een duidelijke strategie van expansie, zowel door regionale acquisities en door eigen groei. De kunststoffolie activiteiten van Solvay beschouwen wij als een platform voor strategische ontwikkeling, gericht op verdere groei en over samenhang beschikkende diversificatie. De folieactiviteiten van beide bedrijven zijn complementair op vele gebieden, wat ten goede komt aan de klanten, vooral wat betreft de productenreeks, geografische aanwezigheid, R&D en innovatie.'
Zoals reeds bekengemaakt is de overeengekomen prijs voor de overname tussen Solvay en Renolit 330 miljoen euro.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

nieuws

Neste investeert 1,9 miljard in nieuwe Rotterdamse fabriek

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.