nieuws

Solvay stapt in risicokapitaalfonds voor geavanceerde materialen

Publicatie

9 jan 2006

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

BRUSSEL – Solvay heeft bekend gemaakt dat het deelneemt in het Pangaea Ventures Fund II, LP, een risicokapitaalfonds gevestigd te Vancouver (Canada) dat zich toelegt op geavanceerde materialen, waartoe onder andere energietechnologie, milieutechnologie en nanotechnologie behoren. Solvay zal een niet nader genoemd bedrag inbrengen in het fonds, waarvan de belangrijkste investeerders onder andere BASF en Ciba Specialty Chemicals zijn.
Solvay wil met deelname in het fonds nieuwe commerciële mogelijkheden in de informatie- en communicatietechnologie (ICT) ondersteunen. De aandacht van de Groep in het kader van ICT-materialen van de volgende generatie spitst zich vooral toe op lichtemitterende polymeren, elektrisch geleidende polymeren en geleidende inkten. Naast zijn eigen interne onderzoeksactiviteiten onderzoekt Solvay de ontwikkeling van nieuwe activiteiten via joint ventures en partnerships met baanbrekende bedrijven en organisaties op het gebied van onderzoek. De Groep heeft onlangs nog een overeenkomst afgesloten met het Georgia Institute of Technology’s Center for Organic Photonics and Electronics (COPE), waarbij de Groep fondsen ter beschikking stelt voor het onderzoek naar organische lichtemitterende dioden (OLEDs). Binnen haar risicokapitaalstrategie krijgt Solvay door haar participatie in fondsen en de daarbij horende investering in baanbrekende groeibedrijven toegang tot de meest recente ontwikkelingen in voorop lopende markten en technologieën.
'We zijn ervan overtuigd dat onze participatie in het Pangaea Ventures Fund onze voeling met innovatieve ontwikkelingen in Noord-Amerika zal versterken en een stimulans zal betekenen voor de verdere ontwikkeling van de activiteiten van Solvay op het vlak van nieuwe geavanceerde materialen', verduidelijkt Léopold Demiddeleer, Corporate R&D and New Business Development Director, Solvay. 'We willen met Pangaea Ventures Fund een langdurig partnership aangaan ter ondersteuning van Solvay’s platform rond geavanceerde materialen in de informatie- en communicatietechnologie, een sector die van zeer groot belang is voor de ontwikkeling van de Groep', voegt hij er aan toe.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

nieuws

Roel Jolling is Plant Manager of the Year 2022

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.