nieuws

Solvay verkoopt Industriële Folies aan Renolit

Publicatie

5 okt 2005

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

BRUSSEL – Solvay maakt vandaag bekend dat ze een principeovereenkomst met Renolit heeft ondertekend met het oog op de verkoop van de hele afdeling Industriële Folies die actief is in de productie, marketing en verkoop van kunststoffolies aan Renolit. Beide partijen beginnen binnenkort aan exclusieve gesprekken hierover en hopen de transactie nog dit jaar rond te krijgen, op voorwaarde van sociale procedures en goedkeuring van de bevoegde overheden.
Renolit betaalt 330 miljoen euro voor de afdeling. De activiteiten van Solvay op het gebied van harde kunststoffolies worden, zoals afgelopen januari bekend werd gemaakt, aan Ineos verkocht en maken geen deel uit van deze transactie.
Solvay heeft negen fabrieken in acht landen in Europa voor industriële folies. Daarnaast zijn er productielocaties in de Verenigde Staten, China en Brazilië, via twee joint ventures. De omzet van de divisie industriële folies bedroeg in 2004 ongeveer 470 miljoen euro. Er werken 2200 mensen bij het bedrijfsonderdeel.
Solvay beschouwt de industriële folies niet als core business en richt zich steeds specifieker op groei in de farmaceutische, chemische ne kunststofsector.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

nieuws

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.