nieuws

Statoil ontruimt platforms vanwege extreem winterweer

Publicatie

20 jan 2006

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

OSLO – De Noorse oliemaatschappij Statoil heeft donderdag 1100 medewerkers bij het noordelijke gasveld Snoehvit geëvacueerd omdat er extreem winterweer op komst is. Eerder op de dag ontruimde Statoil al deels het olie- en gasplatform Visund in de Noordzee wegens een gaslek.
Het gasveld Snoehvit ligt in de Barentszzee ten noordoosten van Noorwegen. De medewerkers worden ondergebracht in hotels en andere onderkomens in de plaats Hammerfest. Statoil verwacht dat het werk aan het gasveld op zijn vroegst pas na het weekeinde kan worden hervat. Snoehvit en twee aangrenzende kleinere gasvelden bevatten naar schatting 193 miljard kubieke meter aardgas.
Bij het olie- en gasplatform Visund werden donderdag zeventien van de in totaal 91 werknemers geëvacueerd, nadat er een gaslek was ontdekt. Daardoor is de productie stil komen te liggen. Visund produceert dagelijks 35.000 vaten olie (van 159 liter) en vijf miljoen kubieke meter aardgas.
Eerder deze week werden ook al drie andere installaties van Statoil ontruimd, nadat er bij een boorplatform rook en vonken waren ontdekt in het ontluchtingssysteem.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

nieuws

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.