veiligheidscoalitie-big

VeiligheidsCoalitie van het Jaar 2018

Woensdag 11 april vond tijdens de beurs Safety&Health@Work de awarduitreiking van de VeiligheidsCoalitie van het Jaar 2018 plaats in Rotterdam Ahoy. In de avond tijdens een diner werd deze prestigieuze prijs voor de eerste keer uitgereikt.

De bezoekers beoordeelden de avond met een 7,5. 

Enkele reacties van bezoekers:

  • “Geslaagd event dat navolging verdient”
  • “Leuk initiatief. Het commentaar van de jury kan bondiger en was iets te lang”
  • “Een bijzondere spreker zou de avond beter maken”

 

DE EERSTE VEILIGHEIDSCOALITIE VAN HET JAAR
Veiligheid overstijgt alles en mag nooit een onderwerp van onderlinge concurrentie zijn. Integendeel zelfs: Veiligheid vraagt om verbinding, nauwe samenwerking tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers, partijen uit verscheidene sectoren en bedrijven die vaak een verschillende achtergrond hebben, kortom echt partnerschap. Voor Veiligheid Voorop en Industrielinqs reden genoeg om op zoek te gaan naar de beste voorbeelden van ‘real partners in safety’, zodat wij hen extra in het spotlicht kunnen zetten.

Met de ‘VeiligheidsCoaltie van het Jaar’ willen Veiligheid Voorop en Industrielinqs de procesindustrie en haar toeleveranciers inspireren om nog meer samen te werken om de veiligheidscultuur te verbeteren.

KANDIDATEN
De drie finalisten van de VeiligheidsCoalitie van het Jaar 2018: RDM Training Plant, een samenwerking van Vopak, Verwater en Sam Safety en HSELife. Lees meer over de kandidaten in een kort artikel:

DOELGROEP
Het evenement richt zich op de hoogste echelons bij asset owners, contractors en technologiebedrijven. Denk aan country managers, sitemanagers, plantmanagers, HSE-managers en directieleden en toeleveranciers. Ook bestuurders van publieke organisaties en overheden horen tot de primaire doelgroep.

JURERING
Een vakkundige jury beoordeelde de kandidaten onder andere op verbinding en samenwerking. Tijdens een diner op woensdag 11 april in Rotterdam Ahoy, na afloop van de beurs Safety&Health@Work, presenteerden de finalisten zich aan het publiek. De winnaar werd bepaald door een jury (60 punten), internetstemmen (20 punten) en de bezoekers van het diner (20 punten).

De jury bestond onder andere uit Ira Helsloot (hoogleraar Besturen van Veiligheid), Gerard van Harten (voormalig CEO Dow Benelux), Henk Leegwater (Columnist Petrochem, voormalig DSM) en Cor Kloet (voormalig SPIE).

HSElife VeiligheidsCoalitie van het Jaar

Tijdens de beurs Safety&Health@Work in Rotterdam Ahoy is HSElife verkozen tot Veiligheidscoalitie van het Jaar 2018. HSElife ziet het als haar taak een dalende trend in te zetten van het aantal incidenten dat jaarlijks plaatsvindt in de olie- en gasindustrie. De coalitie laat de RDM Training Plant en de coalitie van Vopak, Verwater en Sam Safety achter zich. 


HSElife NL is in 2009 geboren vanuit de overtuiging dat harmonisatie van regels, voorschriften en procedures over veiligheid, gezondheid en milieu in de olie- en gasindustrie noodzakelijk is. Initiatiefnemers van deze ontwikkeling zijn de The WAT Group (Working apart Together), Centrica en Shell/NAM. De coalitie bestaat op dit moment uit elf maatschappijen, tachtig contractors en acht supporting organisaties.

Eenheid
HSElife ziet het als haar taak een dalende trend in te zetten van het aantal incidenten dat jaarlijks plaatsvindt in de olie- en gasindustrie. Om dit te bereiken, zijn door HSE informatie en trainingen ontwikkeld met behulp van input van alle betrokken partijen. Implementatie hiervan moet ervoor zorgen dat iedere organisatie binnen de olie- en gasindustrie op vrijwel dezelfde wijze omgaat met HSE-informatie, zodat een eenheid kan ontstaan en incidenten afnemen.

Om direct te kunnen schakelen met de maatschappijen en contractors heeft HSElife een aantal belangrijke communicatietools ontwikkeld. Ook organiseert HSElife twee keer per jaar evaluatiesessies voor alle organisaties, zodat nieuwe informatie kan worden uitgewisseld. Verder biedt het platform trainingsmodules en opfriscursussen in diverse talen, worden er regelmatig campagnes gehouden en is er een speciale HSElife Academy opgezet.

Juryoordeel
De jury liet weten onder de indruk te zijn van dit initiatief vanwege de grote betrokkenheid en commitment van de industriële partijen. Juryvoorzitter Gerard van Harten: ‘Met meerderheid van stemmen worden besluiten genomen en iedereen committeert zich aan de beslissing. En ook de inhoud van het training systeem staat op een hoog niveau.’ Een belangrijk aspect is het continue leren – herhaling is immers de kracht van de boodschap – en volgens de jury wordt de lesstof op een aantrekkelijke manier gepresenteerd aan de deelnemers. Van Harten: ‘De jury vindt dit een uitstekend voorbeeld voor de gehele industrie, dus niet alleen de olie- en gaswereld.’

RDM Training Plant

HSElife

Vopak/Verwater/Sam

founding-event-sponsors

Programma

17.00 uur Ontvangst en netwerkborrel

18.30 uur Aanvang diner en uitreiking award

  • Pitches finalisten VeiligheidsCoalitie van het Jaar
  • Presentatie Roald Lapperre (Directeur-generaal Milieu en Internationaal bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu)
  • Bekendmaking VeiligheidsCoalitie van het Jaar 2018

22.00 uur Einde