nieuws

Total splitst deel chemie af

Publicatie

19 feb 2004

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

PARIJS – Total kondigde vandaag plannen aan om een derde van de chemische activiteiten te herstructureren en af te stoten. Het Franse olie- en gas concern voorspelde tevens de komende vier jaar betere inkomsten te verwachten. Het besluit om een gedeelte van de chemische activiteiten af te stoten is een ommekeer van de CEO Thierry Desmarest, die zei dat dit een eerder plan vervangt dat zich er op richtte om de chemie-afdeling de komende vier jaar met twee miljard te laten groeien.
Total splitst Atofina Chemicals op in drie takken: petrochemicaliën, specialty chemicals en een tak die wordt afgesplitst waaronder chloorchemicaliën, intermediates en performance producten vallen.
Desmarest zei dat de nieuwe organisatie zou resulteren in ‘lichtere gecentraliseerde operaties’ en een ‘gedecentraliseerd management’ voordat het afgesplitst wordt. Voorlopig blijft de tak verbonden met Total. Total zei dat de spin-off een reactie is op de moeilijke situatie in de Europese chemische industrie. Het bedrijf kondigde aan 139 banen te schrappen. Het nieuwe bedrijf zal 19.500 in dienst hebben.
Desmarest zei op de persconferentie tevens dat hij geen haast had om het aandeel in Sanofi te verkopen.
De uitspraken van de topman volgden op goede kwartaalcijfers van Total. De winst steeg met negen procent, de omzet met 2,4 procent, dankzij hoge olieprijzen.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

nieuws

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.