nieuws

Vakbond wil nieuwe besprekingen met Exxon Antwerpen

Publicatie

21 mrt 2006

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

ANTWERPEN – De christelijke vakbond LBC-NVK Antwerpen wil nieuwe besprekingen bij de polymeerfabriek van ExxonMobil in Zwijndrecht. 'Het zou onverstandig zijn om een akkoord te ondertekenen tegen de wil van de meerderheid van het personeel in', aldus de vakbond.
Om de spanningen in het bedrijf definitief weg te nemen, stellen ze aan de directie voor om opnieuw rond de tafel te gaan zitten om enkele door de werknemers verworpen punten opnieuw te bespreken.
Maandag werd door het personeel gestemd over een ultiem CAO-voorstel dat het verzoeningsbureau op tafel had gelegd. Ondanks de verwerping van het akkoord door 64 procent van de stemmen, hebben de vakbonden een mandaat om het voorstel te ondertekenen. Een verwerping kan volgens de verzoeningsprocedure pas bij 2/3de of 66 procent tegenstemmen.
Het ziet er dus naar uit dat de rust in het bedrijf, na een eerste massale verwerping van een CAO-voorstel, een 24-uursstaking en weken van onderhandelen, nog steeds niet is teruggekeerd. De vakbonden voelen zich niet geneigd om over te gaan tot ondertekening van het verzoeningsvoorstel. 'Het ondertekenen van deze CAO legt een hypotheek op de goede werking van de onderneming in de volgende jaren', zeggen ze. Vooral het artikel over de efficiƫntieverbetering in het akkoord dat de afbouw van de ploegbezetting door automatisering mogelijk maakt, blijft het personeel en de bonden tegen de borst stoten. 'Meer rendement met minder mensen, staat niet in verhouding tot de monsterwinsten die Exxon nu al maakt.' zegt de vakbond.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

nieuws

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.