nieuws

Venezuela confisqueert olievelden

Publicatie

4 apr 2006

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

CARACAS – De Venezolaanse regering heeft maandag gemeld het beheer te hebben overgenomen van olievelden waar het Franse Total en het Italiaanse Eni actief zijn. Beide ondernemingen hebben volgens Caracas de condities voor samenwerking met de autoriteiten verworpen.
De regering van president Hugo Chavez heeft nieuwe wetten uitgevaardigd die de contracten met buitenlandse oliemaatschappijen wijzigen en het staatstoezicht verscherpen. De ondernemingen zijn bovendien verplicht meer royalties af te dragen en de belasting op hun winsten zijn fors verhoogd.
Zestien bedrijven, waaronder Shell en BP, hebben de condities geaccepteerd. ExxonMobil, ’s werelds grootste oliemaatschappij, heeft geweigerd de akkoorden te ondertekenen en heeft zijn aandelen in de Venezolaanse olievelden verkocht.
Op de geconfisqueerde velden halen Total en Eni gezamenlijk dagelijks 83.000 vaten olie uit de grond. Beide ondernemingen hebben het ook aan de stok met de Venezolaanse belastingsdienst die met naheffingen is gekomen en rekeningen heeft bevroren.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

nieuws

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.